Nele is handelsingenieur en ondernemer in hart en nieren. Ze bekwaamde zich verder als agile coach en impact coach. Wendbaarheid is haar centrale thema: durven dromen, de dingen stap voor stap aanpakken, en leren al doende. Zo heeft ze ook de opstart van de coöperatieven Tweeperenboom en De Smederij geconcipieerd en mee waargemaakt.
Haar kracht bestaat erin om complexe systemen en vraagstukken bevattelijk te maken voor anderen. Ze ondersteunt teams om vat te krijgen op onzekerheid en onduidelijkheid.
Ze werkte voordien als logistiek manager bij IKEA, als IT analist en als strategie, change & agile coach bij KBC. Nu investeert ze volop in haar eigen droom en zaak, Tweeperenboom.
Bert is sociaal pedagoog met een passie voor leer– en veranderprocessen. Hij werkt al sinds 2007 als zelfstandig organisatieadviseur. Vanuit die rol begeleidt hij overheden, bedrijven, scholen en andere organisaties in het vormgeven en doormaken van soms complexe transitie-processen.
Bert is een maatschappelijk ondernemer in hart en nieren. Hij is mede-oprichter en gedelegeerd bestuurder van Schoolmakers cv, een coöperatie die onderwijs-verandering begeleidt, en is hij voorzitter van het Mysterie van Onderwijs, vzw, een platform voor onderwijsinnovatie. Voorheen was hij oprichter van en partner bij Levuur, een coöperatieve gespecialiseerd in participatieprocessen.
Met Tweeperenboom is hij dus niet aan zijn proefstuk toe. Het is voor Bert de gedroomde uitvalsbasis om samen innovatieve projecten te lanceren.
Verandering zit in Phils DNA. De afgelopen dertig jaar heeft Phil bij menig bedrijf en organisatie dromen helpen realiseren, bedrijven bewuster laten omgaan met hun impact en sociale organisaties ondernemender laten worden. Vandaag deelt Phil zijn expertise als doorbraakarchitect bij Tweeperenboom. Daarnaast is hij coach, mentor en schrijver.
Zijn specialiteiten zijn het ontwikkelen van visie, missie, strategie en doelstellingen alsook de implementatie ervan.
Hij houdt van innovatie en transparantie en is een pragmatisch leider die graag mens en team naar een hoger niveau brengt en inzet op trajecten met een duurzame impact. Phil is analytisch, resultaat gedreven en veerkrachtig.
Jeroen Bryon is doctor in de geografie en heeft een lange ervaring in toerisme, erfgoed en beleid. Hij houdt ervan om kansen om te zetten in actie, zeker in complexe transitieprocessen. Daarbij heeft hij veel aandacht voor het co-creatief ontwerpen van toekomstplannen. Geen grotere voldoening dan het samenbrengen van tegengestelde visies tot een gedeelde ambitie! En geen groter genot dan de realisatie van die ambitie te kickstarten.
Jeroen is een storyteller pur sang. Strategieën wervend formuleren. Jongeren inspireren in zijn lessen aan Thomas More. Of documentaires maken zoals Weg van het Meesterwerk. Het maakt allemaal niet uit: als hij maar verhalen kan vertellen.
Jeroen is ook een ruimtemaker. Letterlijk, want het is zijn passie om een nieuwe toekomst te geven aan plekken met een verleden. Maar ook figuurlijk: hij creëert graag ruimte voor mensen. Door samenwerkingen te stimuleren, door problemen om te denken en door een hecht team te smeden. Enkel zo kunnen transitieprocessen écht slagen.
Birgit is doorbraakarchitect en economist met een specialisatie in Internationale Betrekkingen. Al meer dan 20 jaar begeleidt ze verander- en leerprocessen in diverse sectoren, zowel nationaal als internationaal. Bij het begeleiden van veranderingstrajecten waarin het oude niet meer werkt, maar het nieuwe er nog niet is, voelt ze zich als een vis in het water. Ze heeft oog voor processen waar er nood is aan een tussenruimte, waarin men zich los maakt van oude dynamieken en patronen. Trajecten waarin rouw, onzekerheid en chaos nodig zijn, zodat mensen echt open staan voor het samen betekenis geven aan verandering of radicale innovatie. Trajecten waarin experimenteren en de opschaling van deze experimenten centraal staan om te komen tot echte systeemverandering.
Birgit beseft dat echte doorbraken vaak niet plaatsvinden op het niveau van inhoud, kennis en vaardigheden maar op de diepere laag van relaties, machtsverhoudingen, dynamieken en patronen.
Groepen, organisaties en multi-stakeholder partnerschappen begeleiden in dit complexe werkveld en met hen navigeren tussen ‘veiligheid’ en ‘durf’ om echte doorbraken te realiseren is haar passie.
Birgit volgde verschillende opleidingen in systemisch- en oplossingsgericht werken, Deep Democracy en conflicthantering en het ontwerpen en begeleiden van verander- en transitieprocessen. De voorbije jaren ontwierp en begeleidde ze trajecten bij welzijnsorganisaties (vb. Tele-Onthaal vzw, Binnenstad vzw en Pag-Asa), bij NG0’s (vb. Broederlijk Delen, 11.11.11, VVOB, Protos), bij overheden (vb. Vlaamse overheid, provincie Antwerpen, stad Gent, Herentals) en bij vele anderen. Systemisch kijken, co-creatie, innovatie en verbindend werken mét verschil staan steeds centraal.
Samen nadenken, leren, innoveren en werken aan een rechtvaardige en duurzame samenleving. Dat vormt de rode draad in het professionele leven van Caroline. Observeren, analyseren, enthousiasmeren, uitdagen, creëren en verbinden, dat is waar ze op inzet: of het nu bedrijven, studenten, sociaal ondernemers, middenveld of overheden zijn.
Caroline deed ervaring op in een bedrijvennetwerk rond maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze werkte rond diverse thema’s zoals duurzaam aankopen , personeelsbeleid en duurzaamheidsverslaggeving . Van de bedrijfswereld ging het naar de wereld van sociale innovatie en sociaal ondernemerschap: lokale, impactgerichte initiatieven.
Caroline is naast doorbraakarchitect aan de slag als kennismanager bij de Sociale InnovatieFabriek, een cross-sectoriele netwerkorganisatie die sociaal innovatieve en ondernemende projecten ondersteunt, helpt opstarten, netwerken en impact creëren. Ze deelt en ontwikkelt (praktijk)kennis rond sociale innovatie en sociaal ondernemerschap. Caroline behaalde een Master in de Sociale Wetenschappen en nadien een ManaMa Internationale Betrekkingen en Conflictbeheersing aan de K.U.Leuven.
De kans is groot dat je Yeter als eerste ziet bij Tweeperenboom. Zij zorgt ervoor dat jouw dag hier zo perfect mogelijk verloopt. Onze vergaderzalen op en top in orde houden, offertes, telefoons, catering … behoren tot haar takenpakket.
Ze onthaalt je altijd met een glimlach en weet hoe belangrijk goede koffie is.
Na een master in de psychologie en 10 jaar werkervaring bij 2 vzw’s in de integratie- en socio-culturele sector is ze nu Chief Happiness Officer bij Tweeperenboom.
Schrijf je in om al onze updates over nieuwe opleidingen, projecten en activiteiten rechtstreeks in jouw mailbox te ontvangen.